کاستارد چیست؟ طرز تهیه دسر و شیرینی کاسترد خانگی
کاستارد یا کاسترد، نوعی دسر شیرین می باشد که پایه اصلی آن زرده تخم مرغ، شیر و آرد گندم یا آرد نشاسته است. البته می توان این دسر را از پودر کاسترد نیز تهیه نمود. این دسر را بصورت پخته یا یخچالی سرو می کنند. همچنین امکان پخت آن به صورت شیرینی نیز وجود دارد. […]
کاستارد یا کاسترد، نوعی دسر شیرین می باشد که پایه اصلی آن زرده تخم مرغ، شیر و آرد گندم یا آرد نشاسته است. البته می توان این دسر را از پودر کاسترد نیز تهیه نمود.
این دسر را بصورت پخته یا یخچالی سرو می کنند. همچنین امکان پخت آن به صورت شیرینی نیز وجود دارد.
کاستارد چیست
کاستارد که به آن کاسترد یا کرم پاستیر نیز می گویند، نوعی دسر است که مواد اولیه آن زرده تخم مرغ و شیر است. زرده تخم مرغ باید کاملا همزده شود و با شیر مخلوط شود. این نوع دسر را می توان به صورت پخته شده یا یخچالی مصرف نمود. البته در گذشته کاستارد به عنوان یک ماده اولیه برای تهیه انواع دسر نظیر پودینگ، نان خامه ای، کرم کارامل، پای و غیره مورد استفاده قرار می گرفت.
اما به مرور خود به عنوان یک دسر مورد استفاده قرار گرفت. کاسترد را می توان در غلظت های مختلف تهیه نمود. میزان غلظت این دسر به میزان مواد غلیظ کننده وابسته می باشد. این دسر نیز همانند سایر انواع دسر شیرین بوده و البته کمی مزه تخم مرغ نیز می دهد.
یکی از انواع سنتی این دسر کاستارد پخته شده می باشد. این نوع کاستارد را در داخل فر بصورت کامل می پزند. در این حالت این دسر بافتی شبیه به کیک پیدا می کند. در تهیه این دسر از طعم دهنده هایی نظیر وانیل، دارچین، جوز هندی، شکر و غیره استفاده می شود.
البته اگر بخواهید بعد از پخت بافت ضخیم تری داشته باشید باید به این دسر نشاسته ذرت اضافه کنید. به علاوه هر چه مقدار تخم مرغ این دسر بیشتر باشد، مقوی تر خواهد بود.
همچنین کاسترد را به صورت یخچالی نیز تهیه می کنند. برای تهیه کاسترد یخچالی به جای شیر معمولا از خامه استفاده می شود و برای غلیظ نمودن آن نیز از نشاسته ذرت می توان استفاده نمود.
طرز تهیه کاسترد
برای تهیه کاسترد دستورالعمل های مختلفی وجود دارد. اما بطور کلی می توان این دستورالعمل ها را به دو دسته با پودر کاسترد و بدون پودر کاسترد تقسیم نمود.
اگر بخواهید برای تهیه این دسر از پودر کاسترد استفاده کنید، تنها کافی است مقداری شیر پرچرب داشته باشید. توجه کنید که استفاده از شیر کم چرب سبب رقیق و آبکی شدن دسر می شود. تقریبا برای هر قاشق پودر یک لیوان شیر نیاز است.
مقداری از شیر را در لیوان نگه دارید و مابقی را گرم کنید. پودر کاسترد را به شیر سرد اضافه کرده و خوب هم بزنید تا کاملا در آن حل شود. ریختن پودر در شیر سرد از گلوله گلوله شدن آن جلوگیری می کند.
زمانی که شیر گرم شد شیر سرد را داخل آن ریخته و آن را مرتب هم بزنید تا شیر به جوش آید و یک محلول با غلظت مناسب ایجاد شود. می توانید برای طعم دادن به این دسر در انتهای پخت مقداری گلاب اضافه کنید. بعد از سرد شدن دسر آن را در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید.
اگر بخواهید این دسر را بدون پودر تهیه کنید. باید از آرد گندم یا آرد ذرت استفاده کنید. برای تهیه این دسر در این حالت زرده تخم مرغ را با شکر مخلوط کرده و خوب هم بزنید تا رنگ روشن و کرمی پیدا کند. شیر را گرم کنید تا جوش بیاید. می توانید نصف یک چوب وانیل و مقداری پوست لیمو را در شیر بریزید و سپس از آن خارج کنید. آرد را به تخم مرغ و شکر اضافه کرده و هم بزنید. سپس این مخلوط را به شیر اضافه کنید و با حرارت ملایم بپزید در حین پخت باید مدام دسر را هم بزنید تا به غلظت و قوام دلخواه برسد.
شیرینی کاسترد
برای تهیه شیرینی کاسترد، حدود ۳۰۰ گرم کره را در محیط بیرون یخچال قرار دهید تا با محیط هم دما و نرم شود. پودر قند را به کره اضافه کرده و با همزن برقی به مدت ۵ دقیقه کاملا هم بزنید. سپس به اندازه سر قاشق چایخوری وانیل به مخلوط اضافه کرده و مجددا مخلوط را به مدت یک دقیقه هم بزنید. سپس پودر کاسترد را به مقدار یک پیمانه اضافه کرده و مجددا هم بزنید.
در نهایت آرد گندم یا آرد ذرت را به مقدار ۲.۵ پیمانه به این مخلوط اضافه کنید و با لیسک کم کم مخلوط کنید تا یک خمیر یک دست حاصل شود. روی خمیر را با پلاستیک فریزر پوشانده و در یخچال قرار دهید. بعد از یک ساعت خمیر را خارج کرده و پهن کنید و توسط قالب های دلخواه، برش دهید. این خمیر برش خورده را نیز در یخچال به مدت ۵ دقیقه قرار دهید تا فرم خود را حفظ کند و بعد در سینی فر چیده و در فر قرار دهید. بعد از پخته شدن کناره ها طلایی می شود. بعد از خارج کردن شیرینی ها اجازه دهید آن ها کاملا خنک شوند. می توانید روی شیرینی را با کرم ها یا شکلات آب شده تزئین کنید.